Solskjaer: De Gea lahko postane največji vratar Uniteda

Premier Liga 14. Jan 201917:07 > 17:11
Catherine Ivill/Getty Images

Menedžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer meni, da bi David De Gea gotovo lahko postal najboljši vratar Uniteda, tudi boljši od Petra Schmeichla in Edwina van der Sarja.

Španec gotovo spada med najboljše vratarje na svetu, večkrat v zadnjih letih je sam reševal Rdeče vrage. V nedeljo na tekmi proti Tottenhamu pa se je izkazal s kar 11 obrambami na Wembleyju.

Solskjaer je 11 let branil barve Uniteda, takrat sta bila njegova soigralca med vratnicama Van de Sar in Schmeichel, zdaj pa trenira De Geo.

“V klubu smo imeli nekaj odličnih vratarjev, a menim, da izziva Edwina in Petra za najboljšega v zgodovini,” je dejal Solskjaer.

Davidovih 11 obramb je največja številka, zabeležena na eni tekmi Premier lige, s čemer je bil tudi junak Unitedove šeste zaporedne zmage pod vodstvom Solskjaerja.

Španski vratar je prišel v United leta 2011 iz madridskega Atletica in je kar štirikrat v zadnjih petih letih dobil nagrado za najboljšega igralca Rdečih vragov.

“Zadaj smo imeli dobro četverico, a David za njimi je bil neverjeten. Lahko imate dobrega vratarja, a jaz sem igral z nekaj fantanstičnimi. V Unitedu je to tradicija, David pa raste in raste. Zaslužil si je biti igralec tekme,” je zaključil Solskjaer.

United je trenutno šesti na lestvici z 41 točkami, kolikor jih ima tudi Arsenal na 5. mestu. Vodilni Liverpool jih ima 57.