SK1 – 18:30: Bo London danes obarvan v rdečo ali modro?

Premier Liga 19. Jan 201911:20 > 11:44
Getty Images/Laurence Griffiths

Vrhunec sobote v Premier League bo večerni obračun na Emiratesu med Arsenalom in Chelseajem. Londosnki derbiji med tema dvema ekipam nikoli ne razočarajo, sami se lahko prepričate od 18:30 dalje na SK1.

Londonski derbi med Arsenalom in Chelseajem je eden najbolj tradicionalnih obračunov v angleški Premier League. Zanimiv bo tudi današnji, saj si domači Arsenal nikakor ne sme privoščiti poraza, ki bi ga še dodatno oddaljil od četrtega mesta in Lige prvakov. Trenutno je zaostanek topničarjev šest točk za tretjim Arsenalom. Hkrati bi rdeči lahko izgubili tudi peto pozicijo, kajti Manchester United, ki blesti se je točkovno že povsem izenačil.

Ekipi v zadnjem obdobju ne igrata preveč prepričljivo. Arsenal izgublja na “majhnih tekmah”, modri pa imajo na trenutke kar velike težave z doseganjem zadetkov in tudi napadalci. Vse več je namreč govora o tem, da bo Alvaro Morata odšel v Atletico Madrid, v London pa se bo preselil Gonzalo Higuain.

Prvi derbi letos je poskrbel za navdušenje na Stamford Bridgu je namreč Chelsea slavil s kar 3:2. Gledalci so že v prvem polčasu videli štiri zadetke. Za zmago pa je potem v 81. minuti poskrbel Marcos Alonso.