Policija ustavila iskalno akcijo za pogrešanim Salo

Premier Liga 24. Jan 201916:40 > 18:55
Stu Forster, Getty Images Sport

Britanska policija je uradno končala z iskalno akcijo turističnega letala, na katerem je bil tudi novi nogometaš angleškega prvoligaša Cardiffa, Argentinec Emiliano Sala.

Letalo je izginilo pred tremi dnevi, akcija pa je bila do danes neuspešna. Policija je konec akcije pojasnila s tem, da so možnosti preživetja tri dni po strmoglavljenju “izjemno majhne”.

Preučili smo vse informacije, ki jih imamo na voljo. Vemo, kakšna reševalna oprema je bila na letalu, tudi zaradi tega smo se s težkim srcem odločili, da iskalno akcijo končamo,” so sporočili s policijske uprave britanskega otoka Guernsey v Rokavskem prelivu.

Letalo, na katerem je bil novi napadalec Cardiff Cityja Sala, je iz Nantesa proti Walesu poletelo v ponedeljek zvečer. Nesreča se je pripetila kakšnih 20 kilometrov severno od otoka Guersney, kjer je letalo izginilo z radarja.

Argentinski mediji so javnosti razkrili, da je je 28-letni nogometaš le malo, preden je letalo izginilo z radarja, prek aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo. “Sem na letalu, za katerega se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu,” so argentinski mediji prenesli sporočilo Sale za najbližje v svet. “Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, ali bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste. Oče, strah me je,” je dodal Sala.

Nogometaši, ki je pri Nantesu igral tudi s slovensim reprezentantom Renejem Krhinom, je v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove dobre predstave je opazil Cardiff, ki je za Salo odštel rekordnih 17 milijonov evrov. Argentinec naj bi Cardiffu, ki je trenutno na 18. mestu v Premier ligi, pomagal v boju za obstanek med elito.