Pelegrini: Arnautović ne povzroča težav

Premier Liga 24. Jan 201918:52 > 18:53
Dan Istitene/Getty Images

Strateg West Ham Uniteda Manuel Pellegrini je pred obračunom FA pokala z Wimbledonom znova zatrdil, da ni prepričan v to, da bo Marko Arnautović tudi po koncu prestopnega roka ostal v Londonu in dodal, da nogometaš kljub vsemu ves čas zavzeto trenira.

Arnautović je minuli konec tedna zaradi prestopne sage izpustil gostovanje pri Bournemouthu, kar se je West Hamu zelo poznalo. Avstrijski reprezentant naj bi želel izsiliti prestop v neimenovani kitajski klub, londonski klub pa se ne želi odreči svojemu prvemu strelcu, čeprav bi lahko zaslužil več kot 35 milijonov funtov.

V petek bomo videli, kateri igralci bodo uvrščeni v ekipo. Marko trenira z nami, ni nobenih težav,” je povedal Manuel Pellegrini.

Strokovnjak iz Čila je sicer priznal, da bi se ob dobri ponudbi bil pripravljen odreči Arnautoviću, predvsem pa si želi, da bi se zgodba čimprej končala.

Ali nas to ovira? Kot trener sem v srkbeh zaradi številnih stvari v ekipi. A v nogometu se dogaja veliko podobnih zgodb, zato se zavedamo, da moramo hitro razrešiti situacijo. Z igralci se vsak dan pogovarjam, zato vem, kaj si želijo,” dodaja Pellegrini.

Marko Arnautović za West Ham igra od leta 2017, pred tem pa je bil še član Stok Cityja, Werderja, Interja in Twenteja.