Ob 20:55 na SK 1: Vragi na Emiratih tudi s Sanchezom

Catherine Ivill/Getty Images

Jasno je, da bomo že po 4. krogu ostali brez enega od glavnih favoritov za zmago v Pokalu FA. Ali bo to Arsenal ali Manchester United, spremljajte nocoj od 20:55 naprej v živo na SK 1.

Ole Gunnar Solskjaer bo na Emiratih zaigral tudi z Alexisom Sanchezom. Čilenec je zaradi poškodbe izpusti zadnja dva obračuna, tokrat pa bo proti nekdanjemu klubu prvič zaigral v Londonu. Sanchez je za Arsenal zbral 166 nastopov v vseh tekmovanjih, pred letom dni pa se preselil na Old Trafford.

“V postavi bo. Mislim, da mu bo tudi pomagalo, če mu bodo navijači žvižgali. Je takšen tip igralca, da jim bo želel dokazati, da delajo napako. Na treningu je bil dober, nadejam se, da bo užival na igrišču,” si je zaželel norveški strokovnjak, ki je povsem prerodil rdeče vrage, in dodal, da bo naredil nekaj sprememb v začetni enajsterici.

Tako United kot Arsenal imata zgolj še teoretične možnosti za prvenstveno lovoriko, zato jima Pokal FA predstavlja praktično edino možnost za pokal. “Manchester United je sedaj drugačna ekipa. Igralci so isti, toda nanizali so sijajne nastope. Gledal sem njihove zadnje tekme in vsak igralec je zelo samozavesten in sedaj so zelo nevarni. To je dobro, saj je to za nas velik test v tem tekmovanju. Manchester United in Arsenal sta odigrala dvajset finala v Pokalu FA. Mi smo osvojili 13 naslovov, oni 12. Za to tekmovanje je to najboljša tekma. Veselim se, ker bomo igrali na Emiratih, pred našimi navijači,” se menedžer topničarjev Unai Emery zaveda, da jih čaka vse prej kot enostavna naloga.

Tekme Pokala FA na programih Sportkluba spremljajte skozi celoten vikend.