Sarri: Ne potrebujem plana B, igrali bomo moj nogomet

Premier Liga 1. Feb 201914:36 > 14:36
Marc Atkins/Getty Images

Strateg Chelseaja Maurizio Sarri je prepričan, da bodo njegovi varovanci slej kot prej dojeli njegove ideje in zamisli o nogometni igri.

Modri iz Londona so v 24. krogu Premier lige doživeli pravo sramoto. Bournemouth jih je ugnal s 4:0 in zelo boleče razkril težave ekipe Maurizia Sarrija.

Igralcev nisem napadel, z njimi sem se pogovoril, ker bi rad razumel, kaj se dogaja. Rekel sem, da jih ne morem motivirati. Težava je psihološke težave. Vsekakor nekaj delamo slabo, predvsem strokovni del ekipe. Vse to je del mojega posla. Napake bi radi popravili,” razlaga Sarri.

Novinarje vseskozi zanima, če Sarri morebiti potrebuje tudi plan B, kar pa italijanski trener odločno zavrača: “Zakaj? Rad bi uresničil plan A. Želim si, da odpravimo napake, da igralci dojamejo moje ideje. Če takrat ne bo šlo, pa bomo razmišljali o spremembah. Že 10 let vsi vedo, kako igra Barcelona, ker klub gradi svoj stil. Želim si, da bi bil tudi moj stil prepoznaven.

Zaradi poraza v zadnjem krogu je Chelsea prvič v tej sezoni izpadel iz Top 4. Trenutno so Londončani peti, a so točkovno izenačeni s četrtim Arsenalom.

Nisem si predstavljal, da bo tako težko. Pred nami so tri ekipe, ki jih vodijo trenerji, ki so v ekipah že več let.

Sarri je moral znova odgovarjati tudi na vprašanja o Edenu Hazardu in Gonzalu Higuainu. Italijan od njiju pričakuje veliko: “Hazard se je v preteklosti navadil, da igra zelo individualno. Zdaj že več sodeluje z ekipo. Zamenjali smo stil, ni mu lahko. Tehnično je odličen, a mora še veliko delati na taktični pripravljenosti. Higuain trenutno ni idealno telesno pripravljen, ker je imel v zadnjih 45 dneh veliko težav s hrbtom. Pomembno je, da napreduje. Če bo napredoval, nam bo prišel zelo prav.”

Chelsea se bo v soboto pomeril s Huddersfieldom, tekmo je na sporedu ob 16. uri.