Emery hvali Guardiolo, Guardiola hvali Emeryja

Getty images / Elsa

Menedžer Arsenala Unai Emery meni, da je njegov rojak Pep Guardiola najboljši trener na svetu.

Povezano

Omenjena strokovnjaka se bosta srečala v nedeljo, ko topničarji gostujejo pri Manchester Cityju in bo imel Unai Emery novo priložnost za prvo zmago proti Pepu Guardioli.

Analiziral sem številne ekipe in trenerje, mislim, da je težko najti enega trenerja, ki je boljši od Guardiole. Za njim je velika kariera, začel je v drugi ekipi Barcelone, jaz pa pri Lorci in Almerii in veliko sem se učil, ko sem gledal njegovo ekipo,” je dejal Emery in dodal: “Imel je možnost, da pripelje najboljše igralce v Barcelono, Bayern in City, malce po malce. Vsako leto izboljšuje ekipo s temi sijajnimi igralci in veliko plača za te igralce, toda vsakič jih je peljal korak naprej, v vsakem klubu, v katerem je bil.”

Arsenal nedeljski derbi pričakuje s 47 točkami na lestvici na četrtem mestu, Manchester City je drugi s 56, petimi manj od vodilnega Liverpoola. “On je menedžer, ki je vedno neverjetno dobro pripravljen. Nisva delovala skupaj, vendar imam takšen vtis. Njegova delovna etika je izvrstna, borec je, neverjeten menedžer. Prva sezona v novi državi nikoli ni lahka, toda on je izjemno dober,” je tudi Guardiola natrosil sam pohvale na račun Emeryja.

Obračun na Etihadu v nedeljo ob 17:30 naprej spremljajte v živo na SK 1.