Guardiola: To je peklenski mesec

Shaun Botterill/Getty Images

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola ocenjuje, da bo februar za njegovo ekipo peklenski. Sinjemodre že v sredo čaka obračun z Evertonom.

Obračun 27. kroga bo Manchester City odigral v sredo, ker ga ob koncu februarja čaka finale ligaškega pokala s Chelseajam.

Sinjemodri se bodo v februarju borili tudi za preboj v četrtfinale lige prvakov, še naprej pa ostajajo v ostri bitki za naslov angleških prvakov, kjer je lahko vsaka izgubljena točka usodna. Ob omenjenih tekmah februar prinaša tudi obračun v FA pokalu.

Ko sem delo opravljal v drugih državah, so vsi vedno govorili o decembru na Otoku… Ko sem pogledal razpored tega meseca, sem pomislil, da je letošnjii februar še slabši kot je bil december. Ekipam je včasih lažje, če izpadejo iz kakšnega tekmovanja. Za nas bo to peklenski mesec,” je povedal Pep Guardiola.

Če bo City v sredo na Goodison Parku premagal Everton, se bo s tekmo več pomaknil na vrh lestvice. Sinjemodri trenutno za Liverpoolom zaostajajo za tri točke.

Ne vem, kako se s pritiskom soočajo pri Liverpoolu, a jaz verjamem v svoje igralce. Prepričan sem, da bo naslov odločen v zaddnjih krogih. Mi bomo skušali zmagati v vseh tekmovanjih, v katerih sodelujemo, a to je zelo zahtevna naloga. Z enim porazom lahko vse pokvarimo. Počutim se, kot da vsak teden igramo finale. Ta mesec je res neverjeten,” dodaja Guardiola.

Tekmo med Everotnom in Manchester Cityjem, ki je na sporedu v sredo ob 20.45, boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na kanalu Sportklub 1.