Guardiola: Ljudje ne razumejo Sarrijeve taktike

Warren Little/Getty Images

26. krog angleške Premier lige bo v znamenju derbija na Etihadu, kjer se bosta v nedeljo pomerila Manchester City in Chelsea. Pep Guardiola je pred tekmo pol pohvalnih besed na račun trenerja modrih Maurizia Sarrija.

Kot opazovalec in trener skušam vselej razumeti, kaj trenerji delajo z drugimi ekipami. Ko pogledam Chelsea, takoj vidim, da imajo idejo in jo tudi razumem. Vidim tudi, da uspejo to idejo realizirati na zelenici. Morda ljudem ni povsem jasno, kaj delajo, a jim uspeva,” je pred tekmo razlagal dejal Pep Guardiola.

Španski trener je na novinarski konferenci pohvalil tudi nogometaše Chelseaja, ki so bili prvi, ki jim je v tej sezoni v Premier ligi uspelo poraziti Manchester City.

Ko pogledate njihovo ekipo, igralce na klopi, si lahko rečete le – to je Chelsea prijatelj. Imajo nogometaše, ki so med najboljšimi napadalci in vezisti na svetu, odličnega vratarja in izkušene branilce. Vsi poznajo svoje naloge. Ta tekma bo za nas kot finale,” dodaja Guardiola.

Na prvi medsebojni tekmi pred približno dvema mesecema je Chelsea na Stamford Bridgu slavil z 2:1. Od takrat naprej so meščani na lestvici vselej gledali v hrbet Liverpoolu, to pa se je v sredo spremenilo. City je namreč s tekmo več točkovno ujel redse in jih na lestvici tudi prehitel.

Derbi je na sporedu v nedeljo ob 17. uri, pospremili ga boste lahko na kanalu Sportklub 1.