Hasenhüttl v boj proti videoigram

Premier Liga 28. Mar 201919:26 > 19:28
Valerio Pennicino, Getty Images Sport

Ralph Hasenhüttl, trener Southamptona, zaradi zasvojenosti svojih igralcev z igranjem videoiger v hotelih blokira internetno povezavo.

Avstrijec sicer razkriva, da se je s podobnimi težavami znašel že v prejšnjih klubih, 51-letnik pa je prepričan, da je zasvojenost z videoigrami enako resna stvaro kot odvisnost od drog ali alkohola.

Igre te lahko zasvojijo, zato moramo zaščititi igralce. S tem se je potrebno boriti vsakodnevno in jaz počnem prav to. S tem sem se ukvarjal že v prejšnjem klubu, kjer so igralci videoigre igrali do zgodnjih jutranjih ur tudi dan pred tekmo. Trener mora najti način, da jim pomaga, ker to ni majhna težava. Če sem iskren, sem prepričan, da je to povsem enako kot alkoholizem in odvisnost od drog,” meni Ralph Hasenhűttl.

Eden od načinov, s katerim se da pomagati je ta, da igralci nimajo dovolj časa, da bi igrali igre. Sami v hotelu blokiramo internetno povezavo in igralcem na tak način preprečimo igranje. Lahko ste prepričani, da sem ves čas v kontaktu s kapetanom in drugimi igralci, ki se pogovarjajo s tistim, ki ima največje težave. Če bi se ta odvisnost tretirala resno, bi bilo lažje nuditi pomoč. Oblasti bi morale prisiliti podjetja, da blokirajo igranje po treh urah. Sam se bom vedno zavzemal za rešitve na tem področju, saj bi rad zaščitil svoje igralce. To je moje delo,” dodaja trener svetnikov, ki sicer ni želel razkriti igralca, ki naj bi bil zares zasvojen z igranjem videoiger.