Pred 32. krogom v PL: Eksplozija je nujna

Premier Liga 29. Mar 201913:48 > 13:53
Getty Images

Nekateri jih imajo do konca sedem, nekateri osem. Predvidevam, da bo v ponedeljek zvečer lestvica Premier lige maloenkost drugačna kot je zdaj. Obstaja zelo velika možnost, da bo lepo prelopaten celo vrh le-te.

Prva tekma bo nekaj najlažjega, kar je. Najslabša obramba v ligi doživi devetdesetminutno razmerje z najboljši napadom v tem prvenstvu. Fulham proti Manchester Cityju pač nima možnosti.

Kasneje v soboto Manchester United pričakuje Watford. Zdaj ko je Unitedov strateg Ole Gunnar Solskjaer potrjen kot stalni, bi morala ta tekma predstavljati še eno pomembno zmago za simbolno proslavo četrtkove novice. Watford na Old Traffordu še nikoli ni zmagal.

Za grizenje nohtov bosta zelo primerna tudi obračuna BrightonSouthampton in BurnleyWolverhampton. Oba prva imata lepe pomožnosti, da se iz nevarnega lestvičnega območja izmažeta zelo elegantno. Medtem ko bo Burnley ob novem porazu resnično v velikih težavah.

Evertonovo gostovanje pri West Hamu se lahko razvije v zelo dopadljivo nogometno predstavo. Ni pa nujno. Če pa prevlada zadovoljstvo nad udobjem, ki ga ponuja sredina lestvice, pa uspavanka sploh ni izključena.

Chelsea do zaključka prvenstva nima šibkejšega gostitelja kot je Cardiff. Zdaj je torej skrajni čas, da se londonski modri prebudijo. Pa saj so že zamudili, mar niso?

Tottenham je nevaren v napadu, stabilen v obrambi. Včasih pa ni niti eno niti drugo. Še vedno pa je lahko zelo pasji nasprotnik za Liverpool. Obramba gostov je sposobna zaustaviti tudi Sadia Maneja. Nenazadnje pa se lahko marsikaj utrne tudi Moju Salahu. Že osem krogov čakamo na njegov novi zadetek. Ops. Egipčan zelo redko polni mreže najboljši tekmecev. V tej sezoni ga je dal edino Arsenalu. Ta derbi bo športna drama kakršnih je bilo v tem prvnestvu dejansko premalo.

V ponedeljk zvečer se Newcastle nameni v London. Če bi ta zmaga pomenila, da bi Arsenal na tabeli prehitel Tottenham, bi bilo zadovoljstvo na tribunah stadiona Emirates nepopisno.