Pred 35. krogom v PL: Kruti april

Premier Liga 19. Apr 201914:30 > 14:35
Getty Images

Krut že, a za koga? Za vse! Po mesecu dni je pred nami spet kompleten krog v Premier ligi. Še ta in še tri, pa gremo na počitnice! Tisti, ki mislijo resno, ta konec tedna preprosto ne smejo zatajiti.

Prva tekma bo ponovitev zgodovinskega spektakla ali najboljše nogometne tekme (če ne ravno najboljše, pa zagotovo ene izmed najboljših štirih v času našu življenj), ki ste jo v sredo zvečer lahko spremljali prav na Sportklubu. Si predstavljate težke noge igralcev Manchester Cityja in predvsem obilen cmok v njihovih grlih, ki ga po izpadu iz Lige prvakov še do danes niso uspeli pogoltniti. Ekipa Pepa Guardiole se mora prav herojsko zbrati ter odigrati tako kot se od nje pričakuje. Sicer jim bo, dejansko, ušla še ena lovorika. S tem zavedanjem Cityjevcev pa življenje Tottenhamovcev ni nič lažje. Ravno obratno. Še en dodaten obremenjujoč faktor: Manchester City v sredo v zaostali tekmi gostuje nikjer drugje kot na Old Traffordu. Racionalnih razlogov, da City ne bi proti Tottenhamu nastopil kot ranjen lev ni. Pa saj to je res blaznica! Kajti. Zelo verjetno je, da bo Tottenham po morebitnem sobotnem porazu zdrknil na šesto mesto, ker ga ni bilo že več kot pol leta. Res je sicer, da Tottenham že v torek na zaostalem obračunu gosti Brighton. A vseeno. Zelo napteto bo, zelo napeto – in to brez sodniške video asistence in brez poprejšnje rezultatske prednosti, se ve.

Leicester gostuje pri West Hamu, Wovlerhampton pa pričakuje obubožani Brighton – ti dve tekmi sta med preostalimi sobotnimi najbolj na udaru. Za slavno 7.mesto gre! To je za osvojitev neformalne titule, ki jo v Angliji imenujejo “Best of the rest” ali “Najboljši med preostalimi”. V nedeljo se v ta stranski premierligaški super-zapletu zaplete še Everton. Ta si bo na vse pretege prizadeval pristati med tistimi, ki so ga Manchester Unitedu v zadnjem mesecu močno zagodli.

Vodilni Liverpool ima v nedeljo posel v Cardiffu, kjer mu ne bo posebej lahko, saj so domači v torek po zmagi v Brightonu znova dobila krila oziroma upanje, da pa bi vseeno lahko obstali v Premier ligi. Mimogrede, naj se vrnem nazaj k ubogemu Brightonu, ki je v zadnjem tednu povsem izgubil kompas. Njegovi igralci nimajo več moči. Po porazu v polfinalu angleškega pokala moštvo trener Chrisa Hughtona ni več podobno tistemu, ki je vso dolgo sezono veljala za utrdbo, še zlasti ko je šlo za nastope pred domačo publiko. Njihov obisk Wolverhamptona bo nenazadnje zanimiv tudi zato, ker Wolves najbolje igrajo proti naboljšim, najslabše pa proti najslabšim. To je zato, ker so natrenirani gole dosegati le iz protinapadov.

Za velikonočni ponedeljek nam preostane še podaljšek 35. kroga. Chelsea pričakuje Burnley, ki naj bi bil teoretično že rešen pred pogromom. Vsi Burnleyjevi zadnji štrije tekmeci se zdijo nepremagljivi (nato še Manchester City, Everton in Arsenal). Če se bo Burnley predal že na Stamford Bridgeu in tako avtomatično izgubil tekmovalni interes, potem bo Chelsea brez dvoma zelo zadovoljen. Ako pač ne, se lahko ponovi seznacija iz avgusta 2017. Kdo bi le vedel?