Ali obstaja kdo, ki Liverpool sovraži bolj kot Warnock?

Henry Browne/Getty Images

Boj za naslov v letošnji sezoni Premier lige se počasi bliža vrhuncu. Manchester City je v soboto premagal Tottenham, danes pa je na potezi Liverpool, ki ga čaka gostovanje v Cardiffu. Valižane vodi stari znanec redsov Neil Warnock.

Liverpool in Warnock se dolgo poznata, razmerje med klubom in izkušenim strokovnjakom pa je bilo vselej razburkanu. Najbolje bi ga opisal divji vlakec smrti, lahko pa vse skupaj okarakteriziramo tudi s sovraštvom, ki ga Warnock nikdar ne skriva.

Vse se je začelo v sezoni 2006/07, ko je Warnock vodil Sheffield United, ki se je takrat boril za obstanek v Premier ligi. Eden izmed glavnih konkurentov v bitki za obstanek je bil Fulham, ki se je v finišu sezone srečal prav z Liverpoolom. Redsi so si takrat že zagotovili uvrstitev med štiri najboljše in s tem vstopnico za ligo prvakov, hkrati pa se pripravljali na finale v omenjenem tekmovanju z Milanom. Rafael Benitez je zaradi tega na zelenico poslal zelo premešano zasedbo, ki jo je Fulham premagal z 1:0 in s tem Sheffield pahnil v cono za obstanek. Warnock je po odigranem krogu besnel.

To ni bila niti rezervna ekipa. Za dva igralca, ki sta dobila priložnost, nisem še nikoli slišal. Če ste tujec, kar Rafa Benitez je, potem vam je seveda vseeno, kaj si mislimo pri Sheffield unitedu,” je takrat povedal Neil Warnock.

Odgovor Beniteza je bil oster in še dodal razlog, da Warnock “sovraži” Liverpool: “Vedeli smo, da je slab trener, a nismo vedeli, da je takšna oseba…. Ne zasluži si, da zanj zapravljamo dodaten čas.

Sheffield United je iz Premier lige izpadel v naslednjem tednu, ko se je West Ham rešil na tekmi z Manchester Unitedom. Tudi na začetku tega leta je bilo na obračunu med Cardiffom in Liverpoolom vroče. Tokrat se je zaiskrilo na tržnici. Cardiff je pozimi želel pripeljati bočnega branilca Clyna, ki pa ga je Liverpool na koncu raje poslal v Bournemouth.

Vse sem naredil prav, nato pa na televiziji videl, da je odšel drugam. To je zares neverjetno in kaže na primanjkljaj spoštovanja,” je znova besnel Warnock.

Trenutni trener Liverpoola Jürgen Klopp se sicer ni spustil na nivo Beniteza in je Warnocku namenil nekaj lepih besed: “Neil je velik trener. Zelo je čustven in živahen. Podobna sva si. Dela neverjetne stvari.

Morda je skušal Nemec s to izjavo nekoliko potolažiti Warnocka, zagotovo pa bo danes redsom v prestolnici Walesa še kako vroče. Cardiff se pod taktirko Warnocka bori za obstanek, z morebitnim presenečenjem pa bi se lahko izkušeni trener tudi oddolžil redsom in jim otežil pot do prvega naslova v Premier ligi.