Pred 38. krogom v PL: Napeto slovo

Premier Liga 10. Maj 201912:34 > 12:38
Getty Images

Ključni postavki finalne simultanke ali postavki 38. kroga sta Manchester City v Brightonu ter Liverpool doma proti Wolverhamptonu. Kje bo v nedeljo popoldne originalni pokal in kje njegova replika pa se že ve.

Po fenomenalno uspešnem tednu za angleški nogomet, v katerem je ta kot prvi delegiral vse štiri finaliste Lige prvakov in Evropske lige, se morajo premierligaški domeniti še, kdo bo domači prvak. Če bosta v ospredju obračuna v Brightonu in v Liverpoolu, bo, bodimo iskreni, dejansko ali realno odločilen le prvi od teh dveh.

Brighton je zadostno uspešnost, ki mu je zagotovila premierligaško preživetje, minuli konec tedna dodatno oplemenitil s točko izposlovano pri Arsenalu. Tako se še bolj naglas pričakuje, da bo Manchester City brez težav zmagal tudi v nedeljo popoldne in ohranil vodstvo na lestvici, tj. postal stari-novi prvak. Pravi pokal na zmagovalca zato čaka ob robu zelenice stadiona Amex in nikjer drugje.

Wolverhampton je svoj del sezonskega posla izvedel z odliko. Nasmiha se mu celo uvrstitev v kvalifikacije za Evropsko ligo. A te se bo zgodilo le, če v finalu Angleškega pokala zmaga Manchester City. Če tega 18. 5. na Wembleyju osvoji Watford, vozovnico za Evropo prejme ta. Se pravi. Wolverhampton na Anfieldu praktično nima dodatnega motiva. Tako je zelo logično, da bo Liverpool dominanten in tudi zmagovalen. A nagrada za to, bo le naslov pod-prvaka. Liverpoolovi navijači, ki so v torek splašili Messijevo Barcelono, sicer lahko verjamejo v čudež. Vseeno pa je glavni namen njihove nedeljske podpore svojemu klubu poptnica za veliko finale Lige prvakov, ki bo v Madridu 1. junija.

V tekmovalnem smislu je vse že zamujeno tudi za Leicester City in Everton. Ta naj bi si razdelila končno 7. in 8. mesto. Njuna prva sledilca sta Watford in West Ham, ki se pomeirta med sabo. A o rahli gneči na sredi tabele še malo več pozneje.

Se pravi. Leicester obišče Chelsea, Everton se oglasi na novem White Hart Laneu, to je pri Tottenhamu. Londonska kluba imata poleg letošnjih evropskih finalov v žepu tudi že vabilo za Ligo prvakov za prihodnjo sezono. Res je, da Tottenham to lahko izgubi v primeru poraza proti Evertonu, kar bi bil že tretji zaporedni ligaški pogrom finalista Lige prvakov, ter hkratne ustrezne zmage petouvrščenega Arsenala, ki gostuje v Burnelyju. Ustrezne pa v tem primeru pomeni ultra-visoke. Prednost Tottenhama pred Arsenalom je v tem trenutku tri točke in kar osem golov.

Tako Arsenalu realno možnost za uvrstitev v Ligo prvakov ponuja le finale Evropske lige proti Chelseaju v Bakuju, ki bo 29. maja.

Na kratko nazaj k paroma Leicester-Chelsea in Tottenham-Everton. Najkrajša prognoza za ti dve tekmi bi bila: piškava remija, ki v resnici nikomur ne škodita in nikogar ne motita. V primeru, da se moji pavšalni napovedi izkažeta za točni, bi Watford z zmago proti West Hamu lahko segel še po višjem mestu kot pa je njegovo trenutno 10. Tako bi bila njegova odlična ligaška sezona zabeljena še bolj bogato. Ne gre pa pozabiti, da sta bila Watford in West Ham s svojima zadnjima dvema nastopoma obratno zadovoljna. Prvi je zabeležil dva poraza, drugi dve zmagi.

Med ostalimi srečanji izpostavim še tisto na Old Traffordu. Mar se res ne bi spodobilo, da bi se Manchester United od svojih razočaranih navijačev poslovil z eno lepo zmago? Tokratni nasprtonik Cardiff, potiho kakopak, upa, da bo enake sreče kot je bil pred dnevi prav tako iz lige izpadajoči Huddersfield, ki ga slavni tekmec ni znal pokončati.

Vse jasno, čeprav še vedno ne, haha. Pa veliko užitkov ob spremljanju obeh euro finalov ter nato tudi lepe počitnice vam želim!