Clattenburg: Ob ponudbi iz Kitajske bi premislil

Premier Liga 30. Dec 201613:58 > 14:06
Getty Image/Laurence Griffiths

Eden izmed najboljših sodnikov na svetu Mark Clattenburg je pokomentiral možnost prestopa iz Premier lige v Super ligo. Zaveda se, da se lahko zgodi, da do ponudbe dejansko pride.

“Ponudbe zaenkrat še nisem prijel, a bi o njej zagotovo premislil. Moram pa poudariti, da zaenkrat uživam s sojenjem v Premier ligi in pod okriljem zveze UEFA,” je povedal angleški sodnik Mark Clattenburg.

Clatttenburg je v letošnjem letu odsodil kar tri pomembna finala. Glavni delilec pravice je bil na finalu Evropskega prvenstva, Lige prvakov in pokala FA. Dobil pa je še eno priznanje, v Dubaju so ga razglasili za najboljšega sodnika v letu 2016.

“Pri sodnikih se nikoli ni šlo le za denar. Naše delo je drugačno, pomagamo lahko pri razvoju nogometa. Tudi če v tem trenutku ne pride do prestopa, bom zagotovo to poskušal v prihodnosti. Podobno je storil tudi Howard Webb, ki pomaga sodnikom v Savdski Arabiji. Pomoč pri razvoju sojenja je zelo pomembna, saj mora biti kvaliteta delivcev pravice na nivoju igre. Kitajska liga bo v bližnji prihodnosti postala še močnejša. Če želijo, da bodo tujci njihovo ligo jemali resno, potem morajo izboljšati sojenje, ki je velik del nogometa,” je še dodal Clattenburg.