Fellaini ostaja v Unitedu do 2018

Clive Mason, Getty Images

Manchester United bo izkoristil klavzulo v pogodbi in Marouanea Fellainija zadržal na Old Traffordu vsaj do junija 2018.

Vse odkar je Marouane Fellaini iz Evertona prestopil v Manchester United, se okoli visokoraslega Belgijca krešejo mnenja navijačev rdečih vragov. United je zanj leta 2013 odštel kar 30 milijonov evrov, Fellaini pa je takrat podpisal štiriletno pogodbo, v kateri je bila zapisana klavzula, ki klubu omogoča podaljšanje za še eno dodatno leto.

Trener Jose Mourinho je to opcijo izkoristil, zato bo 29-letni vezist vsaj še eno sezono igral za rdeče vrage.

Zanimivo bo spremljati reakcije navijačev Uniteda, saj jih večina v zadnjem času nad Belgijcem ni ne vem kako navdušena. Fellaini si je jezo navijačev nakopal z neumnostjo na tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu Evertonu. Takrat je po vsega dveh minutah igre storil nepotreben prekršek za enajstmetrovko in Unitedu odnesel dve pomembni točki.

A Belgijec je odlično razume z Mourinhom, ki mu kljub vsem napakam še vedno zaupa, kar mu je Fellaini vrnil z zadetkom v torek, ko je United v polfinalu pokala z 2:0 premagal Hull City.

“Fellaini ima močan karakter, dobro se znajde pod pritiskom. On ve, da je zame zelo pomemben igralec,” je povedal Mourinho.