Klopp o mobingu: Mladi igralci so občutljivi

Premier Liga 30. Avg 201923:44 > 23:48
Michael Regan, Getty Images

Menedžer Liverpoola Jürgen Klopp se je odzval na obtožbe Bobbya Duncana, ki naj bi bil žrtev mobinga uprave kluba z Anfielda.

Moto Liverpoola se glasi “You’ll never walk alone“, s tem pa se zagotovo ne strinja mladi nogometaš Bobby Duncan, ki je bil na Anfieldu zelo osamljen in nesrečen. Njegov agent Saif Rubie je medijem razkril, da je vodstvo Liverpoola Duncana v klubu zadrževalo proti igralčevi volji. Duncan je namreč želel prestopiti in je imel ponudbe Fiorentine in danskega Nordsjællanda.

Bobby zaradi dogajanja štiri dni ni zapustil svoje sobe. Vodstvo Liverpoola se na to ni oziralo in nogometašu celo poslalo pisno opozorilo, v katerem so navedli, da ga bodo za kazen zadržali do januarja. S tem naj bi dobil svojo lekcijo,” je povedal Rubie.

Na obtožbe se je odvzal menedžer prve ekipe Jürgen Klopp: “O teh stvareh se je težko pogovarjati v kateremkoli drugem jeziku kot v materinščini. Vsaka beseda mora biti skrbno izbrana. Lahko vam zatrdim, da v našem klubu skrbno bdimo nad mladimi nogometaši. Med njimi je tudi Bobby.

V nogometu so včasih v pogodbah zapisane stvari, ki lahko kasneje povzročijo težave. Za mlade igralce je to povsem razumljivo. Mladi igralci pa so v teh časih tudi zelo občutljivi. Obe strani morata narediti vse, da se težave rešijo. Tudi jaz sem govoril z Duncanom,” dodaja Klopp.

Duncan je sicer bratranec Liverpoolove legende Stevena Gerrarda. K redsom je prišel leta 2018, ko je zapustil akademijo Manchester Cityja. V mladinski ekipi kluba z Anfielda je takoj opozoril nase, med poletnimi pripravami pa vadil celo s prvo ekipo. Razumljivo v prvi ekipi nima vidne vloge.

18-letnik je zato želel na posojo v drug klub, kjer bi lahko pridobil izkušnje. Pred nekaj dnevi je na Twitterju zapisal: “Moja želja je samo igranje nogometa.” Objavo je sicer kasneje izbrisal.