Šok za Arsenal: Wenger suspendiran za štiri tekme!

Premier Liga 27. Jan 201719:29 > 19:30
Shaun Botterill, Getty Images

Menedžer londonskega prvoligaša Arsenala, Francoz Arsene Wenger, je suspendiran za štiri tekme zaradi neprimernega obnašanja, se je odločilo vodstvo angleške Premier lige. Wenger tako nekaj časa svojim varovancem ne bo mogel pomagati ob robu igrišča.

Naj spomnimo; Arsene Wenger je v prejšnjem krogu Premier lige ob zmagi Arsenala nad Burnleyjem odrinil četrtega sodnika Anthonyja Taylorja, nakar ga je glavni sodnik Jonathan Moss izključil in poslal na tribune.

Topničarji so sicer tekmo z zadetkom Alexisa Sancheza na koncu dobili, zadostovala pa je enajstmetrovka v 98. minuti tekme. V kazenskem prostoru je bil storjen prekršek nad Laurentom Kosielnyjem, ki pa je bil v tistem trenutku celo v prepovedanem položaju.

Francoz svoje ekipe s klopi ne bo smel voditi na tekmah proti Southamptonu, v soboto v FA poalu, pa proti Watfordu, Hull Cityju in na mestnem derbiju s Chelseajem v državnem prvenstvu.

Wenger bo sicer moral plačati tudi 25.000 funtov denarne kazni. Njegov Arsenal je trenutno drugouvrščena ekipa Premier lige, ima osem točk manj od mestnega tekmeca Chelseaja, eno več od Tottenhama in dve več od Liverpoola.