Wijnaldum za 16. zaporedno zmago Redsov v premiershipu

Premier Liga 28. Sep 201915:07 > 15:22
Twitter

Liverpool je v deževnem Sheffieldu dolgo lomil tamkajšnji United, potem pa dočakal napako vratarja in se domov vseeno odpravil z vsemi tremi točkami.

Ob koncu srečanja so na stadion Bramall Lane posijali sončni žarki, kar pa ni spremenilo mrkih obrazov domače publike. Pristaši domače zasedbe so bili odlično razpoloženi do odločilnega trenutka srečanja, ki se je zgodil v 69. mniuti.

Liverpool je pritiskal na vrata Sheffield Uniteda, pletel mrežo okoli kazenskega prostora, eden izmed predložkov se je v visokem loku odbil na rob 16-erca, kjer je z volej udarcem zaključil Georginio Wijnaldum.

Žoga niti ni bila ekstremno hitra, a je na spolzkem terenu vratarju Deanu Hendersonu kljub temu spolzela najprej med rokavicama, potem pa se še odbila od noge in počasi zdrsnila za golovo črto.

Do konca tekme so bili aktualni evropski klubski prvaki bliže povečanju prednosti, kot pa da bi domači izenačili, ostalo je 0:1. ‘Pool je tako najbližjim zasledovalcem, Cityu, za nekaj ur, s tekmo več, pobegnil na 8 točk prednosti. Sheffield Utd. je deseti z 8 točkami.

Redsi so s 16. zaporedno zmago v tekmovanju – serija se vleče še od prejšnje sezone – letos brez poraza in remija ter pri sedmih zmagah.

sportklub