Milner: VAR? Ni mi všeč! Dosežeš gol, potem pa čakaš

Premier Liga 29. Okt 20191:42 > 1:49
Matthias Hangst/Getty Images

James Milner je priznal, da ni ljubitelj sistema VAR in da videotehnologija kvari atmosfero na zelenicah in tribunah stadionov v Angliji.

V Angliji iz kroga v krog potekajo debate strokovnjakov, nekdanjih igralcev, sodnikov in analitikov o spornih odločitvah na tekmah Premier lige, kot zadnji pa se je oglasil tudi James Milner, nogometaš Liverpoola.

“Nisem privrženec te tehnologogije, moram priznati. Morda iz mene govori stara šola, a mislim, da je vse preveč debatiranja okoli VAR tehnologije.”

“Tehnologija za določanje zadetkov in odločanja, ali je žoga prečkala golovo črto je dobra. Tu je odločitev enostavna, črno ali belo in tu ni razprave. Zelo težko pa je uporabljati VAR, pa na koncu še vedno odloča objektivna odločitev, obenem pa to kvari atmosfero na stadionih širom Anglije,” je nadaljeval Milner.

“Dosežete gol, sledi eksplozija navdušenja na stadionu, a  potem gre vse v roke tehnologiji VAR. Potem pa se začne čakanje,” je še dodal Milner za Guardian v luči novega škandala uporabe te tehnologije, več pa v spodnjem videoposnetku.