Andre Gomes nazaj na zelenicah morda že v tej sezoni

Premier Liga 7. Nov 201916:24 > 16:56
Alex Livesey/Getty Images

Po grozljivi poškodbi gležnja, ki jo je Andre Gomes v dresu Evertona staknil na tekmi proti Tottenhamu se Portugalcu obeta daljši počitek. Toda po besedah trenerja Toffijev Marca Silve bi se lahko nogometaš sredine igrišča vrnil na zelenice že v letošnji sezoni.

Andre Gomes je v nedeljo postal glavna tema vseh športnih medijev potem, ko je na tekmi proti Tottenhamu staknil hudo poškodbo gležnja. Po prekršku Son Heung-min in kontaktom Sergom Aurierjem je bil gleženj Portugalca povsem izven naravnega položaja. Po operaciji zdaj sledi dolg počitek in rehabilitacija. Okvirni datum povratka pa ostaja neznan.  

“Ne bo lahko določiti datum povratka. Toda po besedah zdravniške službe je povsem mogoče, da se bo na zelenice vrnil že v letošnji sezoni. Izgledalo je kot zelo resna poškodba tona na srečo je bila operacija uspešna in seveda upamo, da bo lahko znova zaigral v tej sezoni. Toda seveda nismo prepričani,” je dejal trener Evertona Marco Silva

Gomesova poškodba je še posebej prizadela Son Heung-mina, ki je “Goodison Park” zapustil v solzah. Korejec se je opravičil takoj in tudi, ko je v Beogradu dosegel zadetek proti Crveni zvezdi. Silva pa je dejal, da je Andre s strani Sona tudi prejel SMS sporočilo.

“Mislim, da je dobil sporočilo od Sona. Najtežje je bilo seveda Andreju in ostalim nogometašem na zelenici. Najpomembneje je, da je Andre dobil podporo, ki jo v teh trenutkih potrebuje”, je dodal Silva. 

Son je za prekršek nad Gomesom na tekmi prejel tudi rdeči karton toda le-ta je bil po tekmi razveljavljen tako, da Korejec ne bo suspendiran. 

“Nisem prava oseba za komentar o odločitvi angleške nogometne zveze. Tu sem, da spoštujem vse odločitve in vse klube, ki se odločijo podati pritožbo. Rdečega kartona ne bom komentiral. Prvi sem dejal, da Son ni imel slabih namenov. Vse je bilo odvisno od sodnika”.