Josejeva vrnitev – Tottenham boljši od West Ham Utd.

Premier Liga 23. Nov 201915:18 > 15:25
Catherine Ivill/Getty Images

Na (ponovnem) debiju Joseja Mourinha v premier ligi je Tottenham, nov Portugalca, v gosteh s 3:2 ugnal mestnega tekmeca, West Ham.

Dober začetek na klopi Spursov so Mourinhu pričarali Hyeon Mihn Son, Lucas Moura in Harry Kane. Tottenham je londonski derbi 13. kroga odločili med 36. in 49. minuto.

Po ne tako dobrem začetku so gostje povedli z golom Sona, ki mu je podal Dele Alli.

Aliju gredo zasluge tudi za drugi gol v 43. minuti. Angleški reprezentant je lepo rešil žogo ob avt črti in našel Sona, ta je po sprintu na levi strani podal do Moure, ki mu na oddaljenejši vratnici ni bilo težko zaključiti.

Tekmo je na začetku drugega polčasa praktično odločil Kane, ki je predložek Sergea Aurierja spremenil v 3:0. V nadaljevanju so se igralci Tottenhama preveč sprostili in West Ham-u skoraj dovolili preobrat.

V 73. minuti je Michail Anthonio znižal na 1:3, v 96. minuti pa je Angelo Ogbonna poraz lahko le še ublažil. West Ham je vmes dosegel še en gol, ki pa ga je sodnik razveljavil.

Spursi so prišli do prve zmage po petih sušnih srečanjih v premier ligi, sedaj so s 17 točkami na 6. mestu. West Ham je vknjižil tretji zaporedni poraz in je sedaj na 13. mestu.

sportklub