Igralci Arsenala ne verjamejo več v Emeryja

Harriet Lander/Getty Images

Arsenal je še enkrat več ostal brez zmage v Premier ligi in čeprav so topničarji dobro vstopili v sezono, zdaj že dolgo ne znajo priti kompleta treh točk, tako je bilo tudi proti Southamptonu, s katerim je londonski klub remiziral z 2:2.

Mesto glavnega trenerja Arsenala Unaia Emeryja je v težavnem obdobju ogroženo, španski strokovnjak je sicer prejel zaupanje s strani vodilnih mož kluba, a se je zdaj začelo namigovati, da Emery znotraj slačilnice ne uživa več zaupanja.

“Trener je težava. Še vedno sprejema napačne odločitve in menja taktiko. Arsenal nima identitete in igralci ne vidijo napredka. Slabe igre in rezultati imajo velik vpliv na moštvo. Ali kdo od nogometašev misli, da se bo z Emeryjem uvrstil na mesta, ki vodijo v Ligo prvakov? Ne bi rekel,” je otoškim medijem zaupal neimenovani vir blizu moštva iz Londona.

Arsenal mora biti v konkurenci za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, predvsem če želi zadržati Alexandra Lacazetta in Pierra-Emericka Aubameyanga, ki sta med pogoje za podaljšanje pogodbe z Arsenalom zahtevala, da je klub konkurenčen. Tudi prihod Joseja Mourinha na klop Tottenhama ne gre na roko španskemu strategu.

“Prihod Mourinha na klop Tottenhama je še poslabšala situacijo. Morda ga nimajo vsi radi, a on je zmagovalec in Spursi so to razumeli, saj želijo zmagovati. Emery ni trener nivoja Pepa Guardiole, Jürgena Kloppa ali Joseja Mourinha. Frank Lampard gradi identiteto pri Chelseaju, Brandonu Rodgersu gre odlično z Leicester Cityjem. Vse to daje Emeryja pod velik pritisk,” je še zaupal neimenovani vir.