Alli pri 23 letih: "Moje telo ne zmore tako, kot prej"

Premier Liga 28. Nov 201912:37 > 12:42
Justin Setterfield/Getty Images

Dele Alli se naposled le vrača v postavo Tottenhama. Po poškodbah in težavah s preponami naj bi angleški reprezentant vendarle igral pogosteje, na zadnjih tekmah v premier ligi je zabil dva gola in dodal še eno asistenco.

Vseeno pravi, da njegovo telo ne zdrži več takšnih naporov, kot pred časom, ko je bil še najstnik. Neobičajna izjava za nekoga, ki ima le 23 let, se glasi takole:

Vse starejši sem, težje moje telo vse skupaj prenaša, tako da v fitneru počnem drugačne zadeve, kot prej. Krepim prepone, saj sem imel s tem delom telesa največ težav. Vsak odstotek napredka je dobrodošel. Ko si mlad in naiven si brez skrbi, starejši pa se želiš vse več naučiti. No, še naprej sem mlad, tako da delam napake in se na njih učim.”

Dodal je, da za lansko sezono ne sme imeti izgovorov in je bila ta res slaba: “Da prideš iz League One, moraš biti duševno zrel. Nič me ne bo ustavilo na poti do zastavljenega cilja. Želim doseči svoj poln potencial. Imel sem res neumne poškodbe in to je težko sprejeti. Vem, kje želim biti kot igralec in delal bom na tem, da bom vse boljši,” je zaključil vezist Spursov.

sportklub