Prva Liverpoolova okrepitev prihaja iz Salzburga

Premier Liga 12. Dec 201913:54 > 14:22
Alex Livesey, Getty Images Sport

Aktualni evropski prvaki so si izbrali prvo tarčo za januarski prestopni rok. Jürgen Klopp je oko vrgel na japonskega napadalca Takumija Minamina, ki igra za Salzburg.

Redsi so se v skupinskem delu Lige prvakov pošteno namučili za uvrstitev v izločilne boje, a na koncu vendarle osvojili prvo mesto v svoji skupini. Izredno zanimivo je bilo na obeh tekmah z Red Bull Salzburgom, ki je na Anfieldu izgubil s 5:4, na Red Bull Areni pa z 2:0.

Prav v ekipi avstrijskih prvakov je Jürgen Klopp našel igralca, ki ga bo skušal januarja pripeljati v svojo ekipo. Nemški strateg se je navdušil nad Minaminom, ki je v zadnjem letu pri Salzburgu močno napredoval.

24-letnik je v tej sezoni dosegel devet golov in 11 asistenc, izkazal pa se je tudi na Anfieldu, kjer je dosegel gol in podajo. Nevaren je bil tudi v torek, ko sta se ekipi pomerili v Mozartovem mestu in kot kaže prepričal vodilne može Liverpoola, da aktivirajo njegovo odkupno klavzulo, ki znaša vsega dobrih 8,3 milijona evrov.

Kloppa vsekakor veseli tudi dejstvo, da bi lahko Minamino po novih pravilih Uefe za Liverpool v drugem delu te sezone igral tudi v ligi prvakov.

Minamino bi bil sicer že tretji igralec v zadnjih letih, ki bi se preselil na Anfield in je tekom svoje kariere igral za Salzburg. V Mozartovem mestu sta se v preteklosti kalila Sadio Mane in Nabby Keita.

Minamino je svojo člansko kariero začel leta 2012 pri Cerezo Osaki, tri leta zatem pa se preselil v Salzburg. V tem času je 24-letnik tudi 22-krat zaigral za Japonsko reprezentanco in zanjo dosegel 11 golov.