Guardiola: VAR vsak teden poskrbi za pravi kaos

Premier Liga 30. Dec 20199:52 > 9:55
Alex Livesey/Getty Images

Glavni trener moštva Manchester City Pep Guardiola pravi, da je tehnologija VAR v Premier ligo vnesla ogromno tedenskega negodovanja. Guardiola se je spet moral braniti, saj je njegovo moštvo pridobilo s pregledom posnetka v tekmi proti Sheffield Unitedu.

Gostje iz Sheffielda so na Etihadu pri Manchester Cityju dosegli zadetek, ki je bil razveljavljen po pregledu posnetka z VAR tehnologijo, v drugem polčasu pa je glavni sodnik Chris Kavanagh nehote pomagal Cityju do prvega zadetka, ki ga je dosegel Sergio Aguero.

Povezano

“Že večkrat sem omenil, da imam dolg spisek napak za VAR, vsak konec tedna je pravi kaos. Tudi v drugih tekmah je bilo kaotično. Upam, da bo že v naslednji sezoni precej bolje,” je dejal Pep Guardiola.

Trener gostov Chris Wilder je bil precej bolj nezadovoljen po tekmi: “VAR nam je zopet razveljavil zadetek, to je že osmi ali deveti v tej sezoni. Ta situacija ne pomaga igri, v kateri malenkosti odločaju, a bom prepustil drugim, da govorijo o tem, ker sem sam o VAR tehnologiji govoril že preveč.” 

“Videl sem se po tekmi s sodnikom, bil je iskren. Vsi delamo napake in verjamem, da jo je tokrat storil tudi on. Vse se je zgodilo res hitro,” je Wilder komentiral prvi zadetek Cityja.