Ancelotti: Proti Liverpoolu moramo biti perfektni

Premier Liga 3. Jan 202012:29 > 12:29
Ian MacNicol, Getty Images

Nov menedžer Evertona Carlo Ancelotti bo ta konec tedna pred posebnjim izzivom. Karamele se bodo v 4. krogu FA pokala pomerile z mestnim tekmecem Liverpoolom, italijanski strokovnjak pa napoveduje bojevit Merseyside derbi.

Mestni derbi je na sporedu v nedeljo, ekipa iz Goodison Parka pa redsov ni premagala že od oktobra 2010.

Vsi vemo, kako igra Liverpool. Govorimo o fantastični ekipi. Moramo odigrati perfektno tekmo. Ne moremo se vseh 90 minut samo braniti, tega si niti ne želimo. Radi bi igrali naš igro,” razmišlja Ancelotti, ki ima tudi nekaj razlogov za optimizem:

Everton je zadnjo lovoriko osvojil prav v FA pokalu. Zagotovo bo težko. V tekmo moramo vstopiti brez strahu in dati vse od sebe. Ko sem nazadnje tekmoval v FA pokalu, sem ga osvojil. Naj se to ponovi.

Ancelotti je Everton zaenkrat vodil na treh tekmah. Modri iz Liverpoola so dvakrat zmagali in bili nato na novega leta dan neuspešni proti Manchester Cityju.

Igralci potrebujejo nekaj časa, da se prilagodijo na nov način dela. Moram biti potrpežljiv. Trenutno je zame najbolj pomembno, da na igrišču vedno pokažejo nekaj več. Ne želim na hitro menjati preveč stvari, saj jih nočem zmesti. Zadovoljen sem, ker so srečni.

Italijanski strateg še vedno ne želi veliko govoriti o januarskem prestopnem roku. Otoški mediji so prepričani, da bi lahko Everton poskrbel za kakšno presenečenje.

Rad bi govoril o tekmi, o derbiju. Pred nami je velik izziv. Igrali bomo proti najboljši ekipi na svetu. Govorimo o evropskih in svetovnih prvakih. Nočem zapravljati časa za pogovor o prestopnem roku.

Liverpool in Everton se bosta v 4. krogu FA pokala pomerila v nedeljo ob 17. uri. Tekmo gosti Anfield, prenos pa boste lahko spremljali na Sportklubu 1.