Liverpool tudi z drugo postavo boljši od Evertona

Premier Liga 5. Jan 202018:44 > 18:56
Clive Brunskill/Getty Images

Liverpool si je na najzanimivejši tekmi 3. kroga FA pokala z minimalno zmago 1:0 priboril napredovanje. Za zmago nad Evertonom je poskrbel 19-letni Curtis Jones.

Liverpool se je z minimalno zmago nad rivalom Evertonom uvrstil v 4. krog FA pokala. Junak srečanja je bil mladi 19-letni Curtis Jones, ki je s pravo bombo poskrbel, da je zmaga ostala na Anfieldu in, da redsi ne potrebujejo odigrati še povratne tekme.

Jurgen Klopp, ki ima v zadnjem obdobju ogromno za povedati čez organizatorje angleških pokalov je tokratno tekmo pričakovano začel z rezervno postavo. Izmed zvenečih imen so danes začeli na igrišču vratar Adrian, branilca Joe Gomez in James Milner, vezist Adam Lallana ter napadalca Divock Origi in novinec iz Salzburga Takumi Minamino. Ampak vse to so nogometaši, ki ponavadi ne začenjajo najpomembnejših tekem redsov.

Kljub temu je Liverpool proti zelo močni postavi Everton bil enakovreden in na trenutke celo boljši nasprotnik. Bolj kot se je tekma bližala koncu, vse bolj je kazalo na ponovitev tekme. Vendar potem je prišla 71. minuta, ko je mladi Curtis Jones z roba kazenskega prostora sprožil neubranljivo v zgornji desni kot in zadel za zmago in napredovanje Liverpoola.