Klopp: V tem pogledu smo lahko še boljši

Premier Liga 17. Jan 202016:22 > 16:26
Francois Nel, Getty Images Sport

Jurgen Klopp, trener Liverpoola je zadovoljen s predstavo njegove ekipe v obrambi. Toda dejal je, da so lahko še boljši.

Redsi na šestih zaporednih tekmah v Premier ligi niso prejeli zadetka. 

“Želim biti iskren. Mislim, da se na teh šestih tekmah niso najbolje branili. Wolwerhampton je imel nekaj priložnosti, nekaj jih je bilo tudi za Tottenham … Imamo še veliko prostora za napredek in tega se zavedamo,” je dejal Klopp.

Vseeno je boljša igra v obrambi očitna. Na prvih 24 tekmah nove sezone so zgolj trikrat ohranili svojo mrežo nedotaknjeno.

“Zaradi tega nismo bili zaskrbljeni. Pred tekmo si nikoli ne rečemo, da je nedotaknjena mreža najbolj pomembna. Tega res ne počnemo,” pravi Nemec in dodaja: “Seveda je pomembno, če ne prejmeš zadetka. Tako se ti povečajo možnosti za zmago. Toda včasih tega ne morete preprečiti. Bistvo je le, da vseskozi ohranimo visoko stopnjo koncentracije”.

Liverpool je z zgolj 14 prejetimi zadetki najboljša obrambna ekipa v prvenstvu. Za njim sta Leicester ter Sheffield (21). 

Prvak Evrope in sveta v nedeljo v 23. krogu doma pričakuje Manchester United. V tekmo vstopa z vodilnega položaja ter s 14 točkami več, kot jih ima drugouvrščeni Manchester City