United znova razočaral, Burnley slavil v "teatru sanj"

Premier Liga 22. Jan 202022:58 > 23:05
Getty Images/Catherine Ivill

Ole Gunnar Solskjaer je pod velikim pritiskom. Manchester United je znova razočaral in doma klonil proti Burnleyju (0:2).

Že začetek tekme je nakazal, da to ne bo Unitedov večer. Gostitelji so bili na Old Traffordu povsem brezidejni in posledično nenevarni. Prvo priložnost na tekmi so v 25. minuti zapravili gostje. Chris Wood je z glavo za las zgrešil vrata De Gee. V 34. minuti so zapretili domači, a je bila podaja Matića proti Martialu premalo natančna in obramba Burnleyja je žogo lahko izbila. Čez slabih pet minut pa je sledil prvi šok za gostitelje. Tokrat je bil Chris Wood natančen in po podaji Bena Meeja zadel za 1:0.

United se tudi v drugem delu ni prebudil in v 56. minuti doživel še en šok. Jay Rodriguez je sijajno sprejel podajo in stekel proti vratom ter krasno zaključil za 2:0. United je do konca zapravil nekaj priložnosti in v 90. minuti zatresel mrežo Nicka Popa, a so sodniki gol zaradi prekrška Luka Shawa, ki je zadel, razveljavili.

Za Burnley je to zgodovinska zmaga, prva na Old Traffordu po več kot 57 letih, United pa je ob rekordno slabem obisku na Old Traffordu še poglobil svojo krizo.