Ferdinand: Dali smo 600 milijonov funtov? Za koga!?

Premier Liga 23. Jan 20201:38 > 1:38
Michael Regan, Getty Images Sport

Legendarni nogometaš angleške reprezentance in Manchester Uniteda Rio Ferdinand je priznal, da ga je bilo sram za svojega nekdanjega delodajalca po novem težkem porazu, tokrat proti moštvu Burnleyja.

Manchester United je sinoči doživel nov poraz na Old Traffordu, tokrat je z 2:0 slavil Burnley, ki že celo sezono zaseda mesta v spodnjem delu razpredelnice Premier lige. 

“Pravijo, da so za sestavo ekipe zapravili 600 milijonov funtov. Za koga? Ne vidim. Ne razumem, v koga ali kaj je bil vložen ta denar. Iskreno me je sram. Ne samo zato, na kakšen način je ekipa igrala, temveč tudi zaradi tega, ker ne vem, kaj sledi. Ne vidim jasne poti in nisem prepričan, da so postavljeni cilji, ki bi jih skušali doseči,” je po novi blamaži Uniteda dejal Rio Ferdinand.

Povezano

“Pustimo ta rezultat pri miru. Govorim o okrepitvah, o tem, kako ta ekipa izgleda in kateri igralci bi morali biti nosilci igre v prihodnosti. V zadnjih sedmih letih smo razmetavali z denarjem. Poglejte Liverpool, oni kupujejo vrhunske igralce, ki se vklopijo v sistem igre. To ni kratkoročno reševanje težav. Mladi fantje ne želijo več igrati za United. Navijači so iz stadiona odšli pred koncem tekme. To je sramotno. Ljudje v vrhu morajo nekaj spremeniti.”

To je bil drugi zaporedni poraz Uniteda v Premier ligi in tretji v zadnjih štirih tekmah.

Rdeči vragi po novem porazu zaostajajo šest točk za Chelseajem in mestom, ki še vodi v Ligo prvakov.