Ole: Ko gradite hišo, ne začnete s streho

Premier Liga 24. Jan 202012:32 > 12:34
Catherine Ivill/Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer je pred tekmo 4. kroga v FA pokalu, ko bo Manchester United gostoval pri Tranmere Roversih dejal, da v klubu delajo na tem, da januarja pripeljejo kakšno okrepitev. Dodal pa je tudi, da morajo biti vsi v klubu psihično močni in sprejeti kritike.

V sredo je Manchester United doživel še eno razočaranje. Poraz proti Burnleyu z 2:0 pa je problematičen tudi zaradi tega, ker so “Rdeči vragi” na igrišču izgledali povsem brezvoljni in si proti tekmecu niso uspeli pripraviti resne priložnosti. Vseeno v klubu še vedno zaupajo Oleju Gunnarju Solskjaerju, ki je k Unitedu prišel pred nekaj več kot letom dni kot začasna rešitev potem, ko so prekinili pogodbo z Josejem Mourinhom.

“Ko nekaj začneš se držiš načrta. Ne bom spreminjal stvari po šestih, devetih ali desetih mesecih in začel verjeti drugače. Temelj je postavljen. Ekipa ima jedro igralcev, ki verjame v to, kar delamo. Okrepitve in pa nogometaši, ki se bodo vrnili nas bodo upam, da potegnili naprej. Ko gradite hišo ne začnete s streho. Imeli smo že nekaj deževnih dni in zaradi tega bi bilo dobro, če bi imeli že streho. Tega ne skrivamo”, je dejal Solskjaer, ki pravi, da klub dela na tem, da pripelje nove nogometaše. 

“Imeli smo en pravi prestopni rok in tudi zdaj poizkušamo nekaj. Jurgen Klopp je dobil štiri leta, da je sestavil ekipo in zdaj jim gre dobro. Ni hitrih popravkov in menjava osmih ali pa desetih nogometašev v enem prestopnem roku. Kritike bodo toda moraš jih sprejeti in biti psihično močan. Jaz sem, klub je, osebje je … In ostajamo pri tem v kar verjamemo.”

United bo tekmo proti Tranmere Roversu odigral v nedeljo ob 16. uri. Solskjaer je dejal, da ni zadovoljen s travnato površino toda dodal, da bodo pogoji za vse enaki in da bo morali biti njegovi izbranci osredotočeni.