Klopp: Ko dobimo zalet, se težko ustavimo

Premier Liga 1. Feb 202019:03 > 19:05
Francois Nel, Getty Images Sport

Jurgen Klopp, trener Liverpoola je po zmagi proti Southamptonu s 4:0 dejal, da rezultat ne prikazuje realnega stanja na zelenici.

Redsi so v 25. krogu Premier lige z goli v drugem polčasu prišli do 16. zaporedne zmage. Dvakrat se je med strelce vpisal Alex Oxlade-Chamberlain, po enkrat pa Jordan Henderson ter Mohamed Salah

“Za zmago smo se morali prilagoditi. Njihova taktika je bila fantastična, neverjetna. Na koncu je bil rezultat čuden toda zmago smo si zaslužili. Southampton je odlična ekipa,” je iskreno dejal Klopp.

Liverpool je prvi zadetek dosegel zgolj dve minuti zatem, ko se je začel drugi polčas. Tudi zato je bilo v nadaljevanju precej lažje. 

“Ko dobimo zalet, se težko ustavimo. Tudi, ko so zaostajalo z 0:4 so pri Southamptonu napadali in igrali svojo igro. Zaradi tega jim moram izkazati spoštovanje,” je zaključil Nemec. 

Liverpool je s 73 točkami vodilna ekipa prvenstva. Kar 22 točk manj ima na drugem mestu Manchester City, ki pa ima tekmo manj. V naslednjem krogu Redsi gostujejo pri Norwichu.