Pep: Na koncu bo merilo le naslov v LP, tega se zavedam

Michael Regan/Getty Images

Španski strokovnjak Pep Guardiola se zaveda, da njegova epizoda na klopi Manchester Cityja ne bo pozitivno ocenjena, če sinjemodri pod njegovo taktirko ne osvojijo lige prvakov.

Guardiola je sicer z meščani osvojil že pet lovorik. Ob dveh naslovih v Premier ligi in uspešnih pokalnih sezonah se sicer še vedno najbolj omenjajo neuspehi v elitni ligi prvakov.

Lansko leto je bilo neverjetno, a so nam ljudje na koncu zamerili, ker nismo osvojili lige prvakov. To bo na koncu merilo mojega uspeha na klopi Cityja. Če ne bomo zmagali v ligi prvakov, bodo vsi govorili, da nisem bil uspešen. Tega se zavedam,” razmišlja Pep.

City pod vodstvom Guardiole v ligi prvakov še ni prišel dlje kot do četrtfinala. Tudi v tej sezoni ga čaka težka naloga, saj se bo v osmini finala pomeril z madridskim Realom.

V nedeljo ga v Premier ligi čaka gostovanje pri Tottenhamu, ki je v prejšnji sezoni igral v finalu tega tekmovanja, na poti do Madrida pa izločil tudi Manchester City.

Ogledal sem si njihovo tekmo proti Southamptonu. Mourinho je v klubu kratek čas, vsak trener pa potrebuje čas, da implementira svoje ideje. Videli bomo.

Derbi 25. kroga je na sporedu ob 17.25 na Sportklubu 1.