Lovren: Želim, da si nas zapomnijo kot Barcelono

Premier Liga 11. Feb 202021:33 > 21:35
Clive Brunskill/Getty Images

Hrvaški branilec Liverpoola Dejan Lovren je izrazil upanje, da bo Liverpool v naslednjih sezonah osvojil še veliko trofej in, da bi morda redsi postali kot Barcelona iz najboljših časov.

30-letni Dejan Lovren je leta 2014 prišel v Liverpool, ko redsi takrat še niso bili niti približno na nivoju največjih ekip v Evropi. V zadnjem obdobju ni več v prvem planu Jurgena Kloppa vendar še vedno vztraja pri Liverpoolu, pa čeprav je bil že večkrat na izhodnih vratih kluba.

“V ekipi sem s Kloppom od začetka. Potrebovali smo veliko časa, dve tri leta, da se vse sestavi. V letošnji sezoni smo uspešni, lahko bi bili že lani, a smo ostali brez lovorike zaradi ene same točke razlike,” je dejal Lovren.

Izkušeni branilec redsov je mnenja, da je ta sezona samo začetek dominacije Liverpoola.

“Sedaj se razumemo, vemo kaj potrebujemo in kaj si želimo. Želim si, da si nas zapomnijo kot Barcelono, ki je v štirih letih osvojila okoli 20 lovorik. Zakaj to ne bi uspelo tudi nam? Mislim, da nam to lahko uspe. Želim, da si nas zapomnijo kot eno najboljših ekip, vendar ne samo to sezono ampaj tudi v daljšem obdobju naslednjih let,” je še dodal Hrvat.

Liverpool je v dobre pol leta osvojil tri lovorike (Ligo prvakov, evropski superpokal in svetovno klubsko prvenstvo). Zaenkrat so na zelo dobri poti, da osvojijo tudi Premier League, še vedno pa ostajajo v boju za ubranitev naslova v Ligi prvakov ter naslov v angleškem FA pokalu. Kar pomeni, da bi že letos lahko Liverpool začel uresničevati besede Lovrena.