Ceballos: V nadaljevanju sezone bom pomemben igralec

Premier Liga 12. Feb 202015:18 > 15:28
Michael Regan/Getty Images

Dani Ceballos je v Arsenal prišel kot velika okrepitev, a do danes tega še ni upravičil. Španec je imel tudi težave s poškodbami, ki pa so zdaj preteklost. Vezist je prepričan, da bo v nadaljevanju sezone pomemben člen udarne enajsterice kluba z Emiratesa.

Odigral sem ogromno tekem, v dveh mesecih kar 17. V nekem trenutku sem bil edini igralec, ki je igral na vsaki tekmi. Na sestanku z Unaijem Emeryjem sem poudaril, da bi rad igral v vseh tekmovanjih. Zdaj priznam, da sem naredil napako. Sledile so poškodbe in zdaj upam, da so najtežji trenutki v moji karieri za mano. Najbolj pomembno je, da sem se iz tega veliko naučil,” je povedal Ceballos.

Španski vezist je sezono dobro začel. Posojen igralec Reala je v 2. krogu Premier lige proti Burnleyju vpisal dve asistenci, za zaenkrat edini gol v dresu Arsenala pa poskrbel v evropski ligi. Na začetku novembra se je poškodoval in bil odsoten vse do novega leta. Ob vrnitvi v ekipo je obsedel na klopi, zdaj pa upa, da mu bo rojak Mikel Arteta namenil več priložnosti.

Mikel bo vsekakor velik trener in bo v Arsenalu uspel. Od Pepa se je ogromno naučil. Ima filozofijo, ki sovpada z našo ekipo. Po poškodbi sem z njim delal samo dva tedna, a sem prepričan, da bom v nadaljevanju sezone pomemben za Arsenal.