Mane: Verjemi vase, trdo delaj in ne obupaj

Premier Liga 28. Feb 202014:09 > 14:12
Charlotte Tattersall/Getty Images

Najboljši nogometaš Liverpoola Sadio Mane je v intervjuju za BBC spregovoril o svojih ambicijah, prevladi v Premier ligi in tudi razkril, da do nedavnega ni vedel, da zmagovalec lige prejme medalje.

Senegalski nogometaš Sadio Mane je lani ostal brez naslova prvaka Anglije. Če bi imel Manchester City zgolj en spodrsljaj bi tako že vedel, da prvaki Anglije dobijo medalje. Zdaj je to izvedel tik pred intervjujem za BBC. 

“Včeraj sem slišal, da v primeru osvojitve naslova prejmemo medalje. Nisem vedel, da je tako. Medalje me ne zanimajo”, je dejal Mane

Senegalec pravi, da je bilo njegovi ekipi v tej sezoni zelo težko vzpostaviti prevlado v Premier ligi. 

“Vemo, da je Premier liga najboljša liga na svetu. Na vsaki tekmi moraš dati 100 odstotkov, če želiš zmagati. Vedno poizkušamo to. Mislim, da nam gre dobro toda moramo nadaljevati s tem, da uresničimo tisto, kar si želimo. Naš cilj od začetka je osvojitev prvenstva in če bomo to storili bo to super za klub in navijače,” je dejal Sadio Mane

Najboljši afriški nogometaš preteklega leta je spregovoril tudi o svojih nogometnih začetkih. 

“Prišel sem iz majhne vasi daleč od Dakarja. Bilo je težko toda to je del življenja. Vsak dan morate sanjati in napredovati. Morate verjeti vase, nikoli obupati in trdo delati. To je ključ. Moja mama ni želela, da igram nogomet. Vedno je mislila, da je to izguba časa. Moral sem v šolo in delati nekaj drugega. Toda dokazal sem ji, da se je motila”. 

Mane je še dodal, da v Senegalu na Liverpool zdaj gledajo kot na svojo reprezentanco in da je zaradi tega v državi vse več ljudi, ki imajo ta klub radi.