"Fernandes lahko postane heroj Unitedovih navijačev"

Premier Liga 29. Feb 202019:04 > 19:06
Clive Mason, Getty Images

Bruno Fernandes je hitro osvojil srca navijačev Manchester Uniteda, ki verjamejo, da bo Portugalec še dolgo ostal na Old Traffordu. Fernandes je navdušil tudi legendarnega Paula Scholesa.

Bruno Fernandes je v Manchester United iz Sportinga prišel ob koncu zimskega prestopnega roka. Zdi se, da je dobro prestal uvodno fazo privajanja, saj je že dosegel dva zadetka, dve podaji, trikrat pa je bil izbran za najboljšega igralca tekme.

Menedžer Ole Gunnar Solskjaer in soigralci so polni hvale na račun novega soigralca, medtem ko mu navijači že redno skandirajo in pojejo hvalnice. “Izgleda kot poseben talent in očitno lahko postane heroj navijačev,” je bil po četrtkovi visoki zmagi rdečih vragov na povratni tekmi 1/16 finala Evropske lige nad predstavo Fernandesa navdušen tudi Paul Scholes. “Za to je dobil pravo ime, ob pesmi in drugih stvareh. Toda potem pomislite na Erica Cantonaja in Waynea Rooneyja, igralca, ki so ju navijači oboževali in nadejate se, da bi lahko v prihodnosti postal eako dober,” je dodal nekdanji vezist Uniteda.

Na tem položaju, ali ste številka 10, ali osem, ni važno, katera številka, niti me to ne zanima, morate vedeti, kjer stojijo vsi na igrišču. Če igrate na tem položaju. Bruno je to ugotovil. Vse razvrsti preden žoga pride do njega in vse dela hitrejše. Težko se je braniti proti temu,” je Scholes samo v superlativih govoril o Portugalcu: “Včasih je potrebno, da smo enemu igralcu naredi klik, on pa deluje kot takšen igralec. Vedeli smo, da je bilo veliko dobrih igralcev, ki bi jih pripeljali, toda mislim, da bo on naredil tako, da vsi okoli njega izgledajo boljše.”

Rdeči vragi bodo v nedeljo ob 15:00 gostovali pri Evertonu (v živo na SK 1).