United v 1/4 finale FA pokala

Premier Liga 5. Mar 202022:22 > 22:37
Manchester United/twitter

Potem ko so se med 8 najboljših v pokalu Angleške nogometne zveze že uvrstili Sheffield United, Arsenal, Newcastle, Manchester City, Norwich, Leicester in Chelsea, smo danes dobili še zadnjega udeleženca 1/4 finala. To je po zmagi nad Derbyjem s 3:0 postal Manchester United.

Na Pride parku se je Wayne Rooney v dresu Derbyja srečal z nasprotnikom, pri katerem je preživel dobršen del svojega nogometnega življenja. Odigral je vseh 90′ minut, a tudi to žal ni bilo dovolj, da bi uspel Derby pripraviti presenečenje in izločiti rdeče vrage. Rooney je imel dve lepi priložnosti za dosego zadetka, a mu je obakrat veselje preprečil vratar Sergio Romero.

United je v vodstvo prišel v 33. minuti, ko je zadetek s strelom z roba kazenskega prostora dosegel Luke Shaw. Še pred odhodom na odmor so rdeči vragi prišli do povišanja vodstva, v 41. minuti je zadel Odion Ighalo.

Ighalo je v 70. minuti zadel še drugič na tekmi, potem ko je za hrbet vratarja Roosa pospravil odbitek. S tem je dokončno razblinil vse dvome o zmagovalcu in udeležencu 1/4 finala pokala FA.

Pari 1/4 finala so: Sheffield United – Arsenal,Newcastle – Manchester City,Norwich – Manchester United in Leicester – Chelsea. Tekme bodo odigrane 21. marca.

sportklub