Shearer: Kane bo odšel, če ne bo osvajal lovorik

Premier Liga 26. Mar 202011:43 > 11:45
Stephen Pond/Getty Images

V BBC-jevem podkastu je legendarni Alan Shearer govoril o Harryju Kanu in njegovi trenutni situaciji pri Totenhamu. Jasno je, da se bo moral angleški napadalec tudi letos sprijazniti z dejstvom, da ne bo osvojil niti enega naslova.

Harry Kane v tej sezoni ni uspel pogosto pomagati svoji ekipi, saj je več mesecev zaradi poškodb svoje soigralce spremljal le iz tribun, to pa je odprlo ogromno težav za Tottenham in trenerja Joseja Mourinha, ki je bil v klub pripeljan, da Spursom prinese kakšno trofejo. Naslovi in uspehi so obenem glavno orožje Tottenhama, da Kana tudi v prihodnosti zadrži v svojih vrstah.

“Predpostavljam, da bo Kane ob nadaljevanju neuspehov in trofejski suši v naslednjih 12 mesecih moral zapustiti moštvo. Poskusil bo vztrajati še eno leto, če se ne bo nič zgodilo na podoročju osvajanja naslovov, bo moral oditi,” je dejal legendarni Alan Shearer v BBC-jevem podkastu.

Shearer je še vedno najboljši strelec v zgodovini Premier lige z 260 zadetki, Kane jih ima v tem trenutku 136. Shearer je med drugimi dobil tudi vprašanje, ali ga lahko Kane v prihodnosti prehiti po številu zadetkov.

“To je odvisno od njegovega zdravja in od uspehov, ki jih bo dosegal s klubom, za katerega bo igral, najsibodi za Tottenham ali pa kje drugje. Bo pa težko dosegel ta mejnik. Trenutno je pri 136 zadetkih in njegova kariera je odvisna od številnih dejavnikov. Če ostane zdrav in sploh ostane v Premier ligi. Težko bo, zagotovo pa bo napadal ta mejnik,” je dejal nekdanji angleški reprezentant.