"Bil bi neumen, če ne prestopi v Liverpool ali City."

Richard Heathcote/Getty Images

Harry Kane je star 26 let in je eden izmed najboljših napadalcev na svetu, s Tottenhamom pa še naprej neuspešno lovi prvo lovoriko. Nekdanji nogometaš in zdaj odlični analitiki Chris Sutton je prepričan, da bi bil angleški reprezentant neumen, če ne izkoristi priložnosti za prestop.

V tej sezoni Kane sicer ni veliko igral, kar je dodaten razlog za slabe rezultate Tottenhama. Sijajni napadalec je imel veliko smole s poškodbami, spursi pa so navkljub prihodu Joseja Mourinha hitro ostali brez možnosti za lovoriko, na katero čakajo že dolgih 12 let (februarja 2008 so osvojili ligaški pokal). Tottenham je v tej sezoni že izpadel iz FA pokala, lige prvakov, ligaškega pokala, brez možnosti za naslov pa je jasno tudi v Premier ligi. Kane je pred kratkim razkril, da navkljub ljubezni do Tottenhama ne izključuje odhoda drugam, saj si želi osvajati lovorike.

Na to temo se je oglasil tudi strokovni komentator BBC-ja Chris Sutton, ki povsem razume Kana in podpira njegov prestop.

Če bi rad osvojil Premier ligo, potem mora prestopiti v klub, ki ima za to več možnosti kot Tottenham. Vsem nam je jasno, da Harry želi lovorike. Če čuti, da potrebuje prestop, potem mora prestopiti. Tottenham je sijajen klub, a so svetlobna leta za Liverpoolom in Cityjem. Če bi omenjena želela Kana in bi ju ta zavrnil, potem bi bil neumen,” razmišlja Chris Sutton.

Tottenham zdaj sicer ima menedžerja, ki zna osvajati lovorike. Kane je tudi rekel, da bo naslednja sezona prva priložnost, da novi trener ekipi vcepi svoje vrednote. To sicer deluje, da Kane že razmišlja o naslednji sezoni, zato menim, da bo v Tottenhamu ostal še vsaj eno leto. Če tudi v naslednji sezoni ne bo napredka in se odloči za prestop, pa bo lahko povsem legitimno rekel – tudi z Mourinhom se ni nič spremenilo. Nemogoče je, da s tako ekipo in takšnim napadalcem tako dolgo ne osvojiš ničesar,” dodaja Suttonov sogovornik in nekdanji igralec Arsenala Ian Wright.