Shearer: Bil sem 90 %, da grem v Manchester United

Stu Forster/Getty Images

Nekdanji napadalec Newcastla Alan Shearer je spregovoril o trenutku, ko je bil v dilemi, ali naj iz Blackburna odide v Manchester United ali Newcastle. Na klopi prvih je takrat sedel Alex Ferguson, na klopi drugih pa Kevin Keegan.

Povezano

Po Southamptonu in Blackburnu je bilo jasno, da si mora Alan Shearer leta 1996 poiskati nov izziv. Za rekordno odškodnino je odšel v Newcastle, nato pa v klubu, za katerega je navijal kot majhen deček, ostal celo desetletje.

Govoril sem s Kevinom Keeganom in Alexom Fergusonom isti dan. Keegana sem videl zjutraj in pogovori so potekali zelo dobro. Kevin je nato odšel in prišli so ljudje iz Manchestra, z njimi je bil tudi Sir Alex. Prvo vprašanje je bilo, ali je prišel prvi ali drugi. Odgovoril sem mu, da je drugi, na kar mi je odgovoril, da potem nima možnosti,” je Shearer razkril v pogovoru z Garyjem Linekerjem.

“Želel me je videti prvi in bil je razočaran. Pogovori so potekali dobro, bili so pozitivni in bil sem navdušen nad tistim, kar je dejal. Moral sem se odločiti in bil sem 90 %, da grem v Manchester United. Znova me je klical Keegan in me želel znova videti in potem sem pomislil, da grem nazaj v Newcastle. To je klub, za katerega sem vedno navijam. Ne obžalujem, znova bi naredil isto,” je dodal Anglež.

Shearer je svojo odločitev sam sporočil Fergusonu, vendar nikoli ni dobil odgovora. Kariero je končal kot najboljši strelec Premier lige z 260 zadetki, danes pa dela kot strokovni televizijski komentator.