Dalglish odšel iz bolnišnice: Ponosen sem na zdravnike

Premier Liga 12. Apr 202010:26 > 10:32
Getty images/Jan Kruger

Nekdanjega nogometaša in legendo Liverpoola, 69-letnega Kennya Dalglisha so odpustili iz bolnišnice v domačo oskrbo potem, ko je bil pred nekaj dnevi pozitiven na koronavirus.

V bolnišnico je prišel po antibiotik zaradi neke druge okužbe toda bil preventivno testiran na koronavirus in izkazalo se je, da je pozitiven. Dalglish je po odhodu iz bolnišnice pohvalil celotno osebje in jih označil za brilijantne. 

“Ljudje morda mislijo, da sem dobil boljšo nego zaradi imena ampak vsak pacient tam je obravnavan enako,” je dejal Dalglish

“Kot narod moramo biti veseli, da jih imamo. Upam, da bo njihovo počutje ostalo dobro, ko bodo neumorno delali in pomagali državi v boju proti pandemiji.”

V letih 1969 in 1977 je Kenny Dalglish igral za Celtic s katerim je štirikrat osvojil državni naslov in enkrat pokalnega. Pri Liverpoolu s katerim je osvojil tri naslove prvaka Evrope in šest naslovov državnih prvakov pa je bil med leti 1977 in 1990. 

Po izjemni igralski karieri je sledila še trenerska. Leta 1995 je z Blackburn Roversi v Angliji osvojil naslov, leta 2000 pa s Celticom škotski ligaški pokal. 

Za reprezentanco Škotske je zabeležil 102 nastopa in dosegel 30 golov.