Mourinho: Nadaljevanje sezone bi bilo dobro za vse!

Premier Liga 30. Apr 202010:46 > 10:48
Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Menedžer Tottenhama Jose Mourinho je v intervjuju za Sky Sports povedal, da si močno želi nadaljevanja letošnje sezone.

Nogomet miruje že sedem tednov, pandemija novega koronavirusa pa še naprej preprečuje, da bi se življenje v Evropi vrnilo v stare tirnice. Profesionalni šport z gledalci na tribunah se bo najvernetneje vrnil kot zadnji, zato vse zveze skušajo najti primeren način, kako končati sezono 2019/2020.

Pogrešam nogomet, pogrešam naš svet. Mislim, da se vsi počutimo podobno. Nogomet je del našega sveta. Trenutno moramo biti potrpežljivi, gre za borbo, v kateri smo se znaši čisto vsi,” je povedal Mourinho in se nato dotaknil nadaljevanja sezone:

Poskušajmo si predstavljati, kaj vse potrebujemo za igranje tekem, kakšen je naš dan, ko je na sporedu tekma, kakšen je naš dan po tekmi in kaj vse potrebujemo za uspešen povratek.

Spursi so sicer v času pandemije odprli vrata svojega stadiona za potrebe ene izmed bolnišnic.

Čudno se počutim, ko govorim o tem postanem zelo čustven. Ko stopim v slačilnico, vidim, da je vse prilagojeno. Občutek, da nekomu pomagaš, je sijajen,” je povedal Mourinho in dodal:

Če nam uspe odigrati preostalih devet tekem te sezone, bo to super za vse. Za nogomet, za Premier ligo, igralce in navijače. Če bomo morali igrati pred praznimi tribunami, bi rad poudaril, da nogomet nikdar ni brez gledalcev. Imamo TV prenose in prepričan sem, da Premier ligo po svetu vselej gleda več milijonov ljudi. Če bom stopil na zelenico in bodo tribune prazne, se bom spomnil na vse navijače, ki nas gledajo doma.