V minuti je žogo trikrat potisnil skozi noge Vidiću

Getty images/Michael Regan

Nekdanji kapetan Manchester Uniteda Wayne Rooney je dejal, da je svoj čas Ravel Morrison obetal veliko več od Paula Pogbaja.

Povezano

Ravel Morrison in Paul Pogba sta v akademijo Manchester Uniteda prišla leta 2009. Pogba je blestel preden se je vrnil med rdeče vrage, postal je svetovni prvak, medtem ko je Morrison igral v Italiji, Mehiki in na Švedskem, trenutno pa igra v Championshipu, kjer kot posojen član Sheffield Uniteda nastopa za Middlesbrough.

Spominjam se, da sem gledal Mirrisona in mislil, da ima vse, kar je potrebno za igralca na tem položaju. Na treningu je v minuti trikrat potisnil žogo skozi noge Nemanji Vidiću, toda mučil se je s svojim načinom življenja, okoljem … Žalostno za njega, videl sem Pogbaja, kako se je prebil, Lingarda, vse te igralca, Ravel pa je bil kilometre pred njimi,” se je Rooney v kolumni za Sunday Times vrnil v preteklost.

“On je dokaz, da ne moreš ubežati dejstvu, da obstajajo navodila, ki se jih mora držati vsak nogometaš v profesionalnem nogometu. Potem veš, kako daleč lahko prideš, če se obnašaš ultra profesioalno. Gary Neville, za primer Gary ni velik nogometaš, toda delal je vsako minuto vsakega treninga in iz sebe izvlekel najboljše. Sir Alex Ferguson je govoril, da je najtežja stvar v življenju naporno delati vsak dan. Če to lahko, boš uspešen pri vsakem delu,” je dodal nekdanji angleški reprezentant.

Rooney je trenutno član Derby Countyja, za United pa je nastopal med letoma 2004 in 2017.