Owen: Zaradi Carragherja sem odšel v Real

Alex Livesey/Getty Images

Nekdanji angleški reprezentančni napadalec Michael Owen je razkril, da ga je pesimizem Jamieja Carragherja pripeljal do tega, da je zapustil Liverpool in prestopil v madridski Real.

Michael Owen je leta 2004 v kraljevi klub prestopil za 12 milijonov evrov. Da zapusti Liverpool, kjer je morda igral celo najboljši nogomet v karieri, ga je delno prepričal tudi soigralec Jamie Carragher.

Bili smo na turneji v ZDA. Janie Carragher in jaz sva si delila sobo. Rafa Benitez je ravno prevzel ekipo. Moj agent me je poklical, medtem ko sva počivala v sobi. Rekel mi je ‘Real te želi kupiti’. Spominjam se, da sem samo spustil telefon poleg sebe. Carragher je ugotovil, o čemu je govora. Rekel mi je, da naj ne delam tega. Vprašal sem ga, zakaj, on pa je odgovoril, da tam ne bom igral in da imajo veliko dobrih igralcev. To je bil ključ. To me je prisililo, da sprejmem ponudbo in odidem. Želel sem mu dokazati, da nima prav,” je razkril danes 40-letni Anglež.

Nekdanji napadalec, dobitnik Zlate žoge leta 2001, se v Madridu ni najbolje znašel in tam ostal samo leto dni. Kasneje se je vrnil na Otok, kjer je oblekel dres Newcastla, Manchester Uniteda in Stoka, kjer je leta 2013 tudi končal kariero.