Giggs: Fergi je imel 4 ljubljence

Premier Liga 10. Maj 202018:34 > 18:44
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs je razkril, da je imel Sir Alex Ferguson 4 ljubljence, ki so imeli pod njegovim vodstvom poseben status.

 Valižan je dejal, da so imeli nekateri igralci pod taktirko Fergusona poseben status. Ferguson na nekatere igralce nikoli ni kričal, tudi, ko so delali napake.

Eden izmed njih je bil Cantona. Na nekaterih tekmah Eric ni napravil ničesar. Ni zadel, ni asistiral, niti v obrambi ni pomagal. Nekajkrat smo se s soigralci pogovarjali, da bo tokrat tudi Cantona slišal nekaj krepkih, a se to ni nikoli zgodilo. Ostali trije igralci, ki so imeli poseben status pod vodstvom Fergija so Cristiano Ronaldo, Roy Keane in Bryan Robson. Ferguson je vedel, da se mu bodo omenjeni oddolžili na igrišču,” razkriva Ryan Giggs.

Ryan Giggs je spregovoril tudi o časih, ko ga je Ferguson postavil na stranski tir:

“Nekajkrat sem bil v njegovi nemilosti. Šestkrat ali sedemkrat sem bil kaznovan zaradi prepira z njim. V tistih trenutkih mi ni bilo lahko, a čez nekaj let mi je Sir Alex Ferguson dejal, da me je s tem želel le motivirati,” je dejal Valižan.

Ryan Giggs je rekorder po številu nastopov za Manchester United. Za rdeče vrage je zbral 927 nastopov in dosegel 161 golov. Z Unitedom je 13-krat osvojil Premier ligo.