FA pokal: City na popravni, Millwall šokiral "lisice"

Premier Liga 18. Feb 201717:47 > 17:59
Gareth Copley, Getty Images Sport

Uvrstitev v četrtfinale FA pokala sta si popoldne zagotovila še Millwal in Middlesbrough, medtem ko bo City za napredovanje še enkrat moral meriti moči s Huddersfieldom.

Član Championshipa Huddersfield je doma zaustavil “meščane” (0:0), tako da se bosta ekipi kmalu ponovno srečali na Etihadu. Varovanci Pepa Guardiole niso uspeli prebiti obrambe, v kateri je tokrat celo tekmo odigral tudi nekdanji član Domžal Jon Gorenc-Stanković.

Še eno veliko presenečenje je pripravil Millwall, ki je v 90. minuti prišel do zmage nad aktualnimi prvaki Premiershipa, Leicester Cityem (1:0)

Heroj londonske ekipe je Shaun Cummings, zmaga pa je še toliko več vredna zato, ker so “lisice” od 52. minute naprej igrale z igralcem več. Takrat je drugi rumeni karton prejel Jake Cooper. Millwall tako še naprej pridno reže skalpe velikim – predhodno so v FA pokalu izločili Watford in AFC Bournemouth.

Middlesbrough je stežka preskočil Oxford (3:2). Pritiska so se otresli v 89. minuti, ko je gol odrešitve proti nižjeligašu dosegel Cristhian Stuani. Kapetan Boroja Grant Leadbitter je v 26. minuti zadel z 11 metrov, na 2:0 je povišal Rudy Gestede v 34. minuti, Oxford pa je kasneje uspel izenačiti. V razmaku treh minut sta bila natančna Chris Maguire in Toni Martinez (64. in 66. minuta), pa to vseeno ni bilo dovolj za napredovanje.