Preprečili smo obračun Fergusona in Beckhama

Alex Livesey, Getty Images Sport

Nekdanji branilec Manchester Uniteda Mikael Silvestre se je spomnil kaotičnega dneva, ko je Alex Ferguson s kopačko v glavo zadel Davida Beckhama.

Ravno Mikael Silvestre je preprečil, da bi si sloviti trener in zvezdniški nogometaš skočila v lase. Znano je, da se Alex Fergsuon nikoli ni bal soočenja s svojimi igralci, kar je dokazal tudi v primeru Davida Beckhama.

Do prepira je prišlo leta 2003 po porazu proti Arsenalu v Pokalu FA. “Da, bil sem tam,” je dejal Francoz za FourFourTwo: “Vsi so bili šokirani, toda v slačilnici se takšne stvari dogajajo. To je bil slučajni poizkus Fergusona, zgolj nesrečno je Beckhama ravno zadel v obraz.”

Sicer mirni Beckham se je odzval impulzivno, Silvestre pa meni, da je tudi ta dogodek pripomogel k odhodu Beckhama v Real Madrid nekaj mesecev kasneje. “Bil je zelo jezen, morali smo posredovati, da smo preprečili obračun. Vendar tisto je bil takrat konec. Vseeno je to vplivalo na njun odnos in verjetno je to eden od razlogov, da je David poleti podpisal za Real,” je dodal nekdanji rdeči vrag.