Giggs: Zlatan je neverjeten, isti je kot Cantona

Mike Hewitt, Getty Images

Nekdanji član Manchester Uniteda Ryan Giggs je navdušen nad predstavami Zlatana Ibrahimovića v dresu rdečih vragov.

Izkušeni 35-letni napadalec je pred začetkom sezone na Old Trafford brez odškodnine prišel iz PSG-ja in hitro demantiral številne skeptike, da s svojim stilom igre na Otoku ne bo uspel. “Priznam, nisem pričakoval, da bo tako dober. Način, na katerega igra in število golov, ki jih je dosegel, je naravnost neverjetno,” je nad odličnimi igrami Zlatana Ibrahimovića navdušen nekdanji rdeči vrag Ryan Giggs.

Legendarni Valižan dobro ve, kako težko je pri 35-letih igrati v Premier ligi. “Ena slaba tekma in takoj se pojavijo govorice, da nisi dober. Toda Zlatan še ni odigral slabe tekme, odkar je prišel,” je nadaljeval Giggs in v nadaljevanju Šveda primerjal z Ericom Cantonajem.

“Ista sta. Z nogami stojita trdno na tleh in ne pustita, da bi ju številne pohvale z vseh strani zanesle. Poglejte Zlatana, doseže hat-trick proti St. Etiennu in potem v nedeljo, kot da se ne bi nič zgodilo, proti Blackburnu pride v igro in reši ekipo. Odličen je.”

Ibrahimović je s 15 doseženimi zadetki skupaj z Diegom Costo trenutno tretji strelec Premier lige, pred njima sta le Alexis Sanchez iz Arsenala (17) in Romele Lukaku iz Evertona (16).